Brug af PowerPoint

I en periode har jeg undervist i brugen af PowerPoint til en række forskellige formål. I den sammenhæng er jeg blevet spurgt om jeg ikke vil dele noget af materialet og nogle tips & tricks. Det vil jeg naturligvis gerne. Derfor har jeg åbnet en ny sektion af hjemmesiden under titlen Brug af PowerPoint.

Formålet med denne sektion er at dele noget af det materiale jeg har lavet om brugen af PowerPoint. Det bliver primært hvordan det skal bruges til udarbejdelse af beslutningsoplæg, da det er her jeg mener der mangler en masse gode informationer på nettet.

På nuværende tidspunkt er der fire væsentlige elementer af den nye sektion om PowerPoint:

 • Det gode diassæt
  Denne side indeholder et dokument på over 100 sider der beskriver hvordan et godt diassæt skal udarbejdes. Det indeholder alt fra kommunikationsteori til tips om opbygningen af de enkelte slides.
 • Det gode diagram
  Denne side indeholder et dokument på over 50 sider, der beskriver hvordan et godt diagram til illustration af numeriske data udarbejdes til et beslutningsoplæg. Der er både teoretiske overvejelser og praktiske eksemler.
 • Skabeloner til genbrug
  På denne side er der ca. 100 forskellige skabeloner (/templates) i PowerPoint der kan kopieres og bruges direkte i udarbejdelsen af en præsentation efter de retningslinjer der er beskrevet i dokumentet “Det gode diassæt“.
 • Storyboard skabeloner
  Et vigtigt element i udarbejdelsen af gode diassæt er det bagvedliggende storyboard. Selvom det naturligvis er muligt at lave et storyboard på et blankt stykke papir, så har jeg udarbejdet et par modeller der gør det meget nemmere at arbejde med i praksis.

Sig endelig til hvis der er indhold der mangler eller der er andre gode idéer.

/Dann